Festlokalerne til jeres store dag


En af de store beslutninger omkring jeres bryllup er festlokalerne. Skal I holde festen i det lokale forsamlingshus, på et slot eller på en restaurant? Skal det være romantisk, afslappet eller rustikt? I telt, hjemme hos jer selv eller på byens hotel?
Mulighederne for festlokaler er mange, og I skal gøre op med jer selv, hvad jeres budget tillader, og hvilken stil der er jeres. I skal mærke godt efter, om I er til det afslappede i ejerforeningens festlokaler eller til den fine fest på slottet midt i skoven. Og det er en god idé at bruge tid på at finde det rette lokale til den rette pris, så jeres bryllup bliver holdt lige der, hvor I allermest ønsker det. Ofte finder man små, hyggelige steder, som ikke er dyre, men det kan kræve research, før man finder dem.

Festlokaler som Hawaii

Ønsker I et billigt bryllup, er et forsamlingshus eller lejede festlokaler en god idé. I kan selv pynte lokalet op, som I ønsker det med de blomster, lys og servietter, I synes bedst om. Skal jeres bryllup have et tema, kan I omdanne forsamlingshuset til Hawaii eller Beverly Hills. Der er mere arbejde, når I selv står for det, men får I maden fra cateringfirma eller et hotel, er det kun borddækning, I skal sørge for. Og mon ikke jeres venner og familie vil hjælpe jer. Rengøring dagen efter kan I ofte betale jer fra, hvis I ikke har lyst til at tilbringe jeres første dag som mand og kone med at gøre rent.

Fest på slottet

Skal jeres bryllup være storslået og foregå på et slot, fordi bruden skal være prinsesse for en dag, kan I køre området rundt og se på de muligheder, der er. Ofte er et bryllup på slot en dyrere løsning, men er der penge i budgettet til det, kan det blive smukt og skønt med et slot som festlokale. Rammerne er romantiske, maden er ofte dejlig, og stemningen er god. Her bliver alt serveret for jer, og I skal kun tænke på at få en dejlig dag. I Danmark er der mange små og større slotte, og der er højst sandsynligt et i jeres område.

Hytte eller hotel

Der er også andre muligheder end slot og forsamlingshus. I kan vælge at holde festen i en lejet hytte, hvor gæsterne kan overnatte. Det bliver ofte en mere afslappet fest, fordi folk ikke skal køre hjem og måske fester lidt ekstra. Her skal I også selv stå for borddækning og mad, som kan fås udefra. Gæsterne kan næste dag hjælpe med at rydde op. Festlokalerne kan også være på et hotel eller en restaurant. Det betyder også, at andre sørger for alt fra borddækning og middag til oprydning, og det kan også have sin charme. Holder I festen på et hotel, er der mulighed for, at gæsterne kan overnatte. Ønsker I at holde brylluppet på jeres yndlingsrestaurant, kan I være sikre på, at maden er, som I ønsker den. Valget er jeres.