Kongelige bryllupsrejser


Har du brug for royal inspiration til din bryllupsrejse? Så har Drømmebryllup samlet en oversigt over de sidste fem kongelige bryllupsrejser i Norden.

Dronning Margrethe og Prins Henrik

Vores nuværende regentpar blev gift i 1967. De to turtelduer stak straks til søs i de danske farvande i tre dage. Derefter satte de kursen mod London og endelig rejste de som Eva og Adam Mørk til Tyrkiet, hvor de besøgte Kusadasi, den antikke by Efesos og til slut Istanbul. Og først blev fundet af pressen i den tyrkiske millionby.

Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf

Kronprinsesse Victorias forældre valgte da deres bryllup stod i 1976, at slappe af efter festlighederne meget langt væk fra Sverige, nemlig på Hawaii i Stillehavet.

Mette-Marit og kronprins Haakon

I 2001 giftede Norges kronprins Haakon sig med den dengang enlige mor Mette-Marit. Deres bryllupsrejse startede ligesom Dronning Margrethe og prins Henrik's også på et skib, nemlig Kongeskibet K/S "Norge". Skibet skulle fragte de nygifte til København, men her fik den ventende presse en såkaldt lang næse, for da skibet anløb havn, var der intet spor af Norges royale brudepar.

De to var i stedet fløjet til New York, hvor de tilbragte resten af bryllupsrejsen.

Mary og kronprins Frederik

Danmarks royale kronprinsepar sagde ja til hinanden i maj 2004, hvorefter de i dyb hemmelighed via et privatfly fra Grønholt Flyveplads rejste til Afrika for at fejre hvedebrødsdagene. Kronprins Frederik havde angiveligt udpeget Kenya og Tanzania samt de hvide strande på Zanzibar ud for Afrikas kyst som den perfekte bryllupsrejse ovenpå den voldsomme medieopmærksomhed i forbindelse med brylluppet.

Marie og prins Joachim

Franske Marie blev en del af det danske kongehus, da hun giftede sig med prins Joachim i Møgeltønder i maj 2008. Herefter drog de mod en destination, der ikke havde meget med hvide strande og turkis vand at gøre - deres bryllupsrejse gik til den canadiske vildmark, nærmere bestemt byen Tofino på Vancouver Island ud for Canadas vestkyst.

Efter fire dage her sluttede de bryllupsrejsen i storbyen Montreal, som ligger i den fransktalende del af Canada.

Kilde: Rejseliv