Hvordan bliver man gift?


I denne artikel finder du svar på de helt basale trin i planlægningen af dit drømmebryllup.

Hvordan bliver man gift?

Noget af det allerførste, man skal gøre i sin bryllupsplanlægning, er at finde stedet og datoen for begivenheden.

På folkekirkens hjemmeside kan du læse om, hvad du skal gøre for at få en kirkelig vielse. Her kan du også læse om de retningslinjer, der er inden for valg af kirke, og hvordan vielsen foregår.

kvinde.finfo.dk kan du også læse om de juridiske betingelser for indgåelse af ægteskab.

Ægteskabets historie

Ægteskabet har igennem tiden ændret betydning og status. På netleksikonet Wikipedia kan du læse om, hvad begrebet "ægteskab" betyder.

Er du historisk interesseret, kan du på historie-online.dk blandt andet læse om, hvorfor brudens kjole er hvid, eller hvorfor bruden skal bære noget nyt, noget gammelt og noget blåt.

Kirkelig vielse og traditioner

Vælger I en kirkelig vielse, kan I blandt andet læse artikler om, hvordan en vielse foregår og finde vielsesritualet i bryllupstemaet på kristendom.dk.  

Den kirkelige vielse bygger på tekster i Bibelen, og på kristendom.dk kan du læse, hvad der står i Bibelen om kærlighed og ægteskab.

Når I skal vælge salmer til sin vielse kan Den Danske Salmebog online bruges til at finde bryllupssalmer, og her kan man også lytte til melodierne.

Til et bryllup hører også mange traditioner. Her på Drømmebryllup.dk kan du læse om de mange danske bryllupstraditioner, som for eksempel, hvordan man placerer sig i kirken, kysseritualer, sokkeklipning og riskastning.

Kilde: Kristendom.dk