Valg af brudekjole


Det at vælge brudekjole er nok brudens vigtigste bryllupsfor- beredelse. Langt de fleste brude, som i dag bliver gift i kirken, vælger en hvid brudekjole, også selvom det ikke er deres første ægteskab.

Det første bruden skal tage stilling til er om hun skal leje, købe eller sy en kjole. Da kjolerne er forholdsvis kostbare vælge nogle også at købe kjolen brugt. Her på Drømmebryllup.dk har vi en rubrik i vores bryllupsforum, som private kan sætte brugte kjole til salg.

Stof og materialer

Umiddelbart tror de fleste, at det at vælge brudekjole kun handler om at finde en der passer i faconen. Men der er faktisk en del forskellige type stoffer at vælge i mellem. De mest almindelige er: brokade (jacquardvævet stof med mønster), chiffon (natursilke eller syntetisk fiber), crepe (stof med kruset overflade), duchesse (glansfuld satin), silke (naturmateriale), tyl (let og tyndt maskinvævet stof).

Hvid eller hvad?

Hvilken farve skal din brudekjole være? Fordi hvid er den absolut mest populære farve på brudekjolen, behøver du ikke nødvendigvis vælge en hvid brudekjole. Du kan vælge en ensfarvet kjole i en anden farve, eller du kan vælge en hvid kjole med farvet mønster.

Traditioner og overtro

Overtroen siger at en brud skal have noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt på sig. Denne tradition kender de fleste efterhånden. Men ved du så også at bruden ikke selv må sy sin kjole, da hvert sting hun tager bliver til en tåre i ægteskabet? Hvis du får en anden til at sy kjolen for dig, så skal det sidste sting tages på selve bryllupsdagen, ellers bringer det dig uheld i ægteskabet. Endelig må brudgommen først se kjolen på selve bryllupsdagen, ellers bringer det uheld.

Få mere inspiration i denne video: