Her er nogle af de mest kendte fodboldbryllupper nogensinde


Selvom professionelle fodboldspillere for det meste tænker på at spille bold, score mål og vinde, så sker det også indimellem, at de gifter sig med deres udkårne og holder en stor, elegant, og tit også dyr, bryllupsfest. 

I denne artikel tager vi et kig på nogle af de mest kendte fodboldbryllupper igennem tiden, og vi starter med at kigge på den største fodboldstjerne i verden lige nu. 

wed1 

Kilde: Pixabay

 

1. Lionel Messi og Antonella Roccuzzo

Tidligere i 2017 blev Barcelonas (og hele verdens) stjernespiller, Lionel Messi, gift med sin barndomskæreste, Antonella Roccuzzo, i parrets fødeby, Rosario, i Argentina. 

Messi mødte Antonella for første gang, da han var 9 år. De har boet sammen i Barcelona i flere år, inden de blev gift, og har også to sønner sammen.

Selve bryllupsfesten blev holdt eksklusivt på et hotel i Rosario, hvor over 250 gæster var inviteret - heriblandt mange af Messis holdkammerater, og også popstjernen Shakira, der som bekendt er kærester med Barcelona forsvarsspilleren, Gerard Pique. 

Brylluppet er siden hen blevet beskrevet som "århundredets fodboldbryllup", især fordi det var så romantisk at se, at to teenagekærester har holdt sammen så længe og endelig sagde ja til hinanden. Bruden Antonella Roccuzzo var iført en smuk og elegant brudekjole, designet af den spanske designer, Rosa Clara, som også er fra Barcelona. 

Hvis du også gerne vil følge Lionel Messi, når han er i aktion på fodboldbanen, kan du holde dig opdateret med de seneste nyheder om argentineren på bet365, og se alle Barcelonas kampe. Lige nu er Messi favorit til at blive topscorer i LaLiga sæsonen 2017/18, med odds 1.07. 

 

2. Wayne og Coleen Rooney 

Den berømte engelske angriber, Wayne Rooney, som efter mange år i Manchester United nu er gået tilbage til sin barndomsklub, Everton, blev tilbage i juni 2008 gift med sin teenagekæreste, Coleen. 

Brylluppet blev holdt i Italien, ved rivieraen. Vielsen fandt sted på et 400 år gammelt slot, mens festen blev holdt på det luksuriøse Hotel Splendio i Portofino. Hele bryllupsceremonien og -festen varede i alt tre dage, og der kom flere kendte bands for at spille, heriblandt Westlife og Rooneys yndlingsband, Stereophonics. 

Det hele endte med at blive en dyr affære: 50 mio. kr. måtte Rooney hoste op med, og brylluppet er dermed også det dyreste og mest ekstravagante fodboldbryllup, der er blevet holdt til dags dato. 

Parret har siden hen fået 4 børn sammen, og trods flere kontroverser og skandaler er parret stadig gift den dag i dag - selvom der for nylig har været snak om, at hr. og fru Rooney skulle være på vej ud i skilsmisse. 

Selvom Everton har fået en skidt start på 2017/18 sæsonen, har Rooney gjort sit bedste for at hjælpe til i sin barndomsklub. Han har indtil videre scoret en håndfuld mål for The Toffees,  og lige nu giver det odds 51.00, hvis han bliver topscorer i denne Premier League sæson. 

 

3. Francesco Totti og Ilary Blasi

Tilbage i 2005 blev en af Italiens mest berømte fodboldspillere nogensinde, nemlig den nu pensionerede Francesco Totti, gift med kæresten Ilary Blasi, der både har arbejdet som show girl på TV og model. 

Parret blev gift i deres hjemby, Rom. Vielsen fandt sted i den berømte og smukke kirke, Basilica di Santa Maria Aracoeli, som du ser på billedet nedenfor.

 

wed2
"Santa Maria Aracoeli Church (1285-1291)" (Public Domain) by Carlo Raso

Bryllupsceremonien blev sågar transmitteret på italiensk TV, og pengene som blev tjent på dette blev af parret doneret til velgørenhed. Parret har siden hen valgt at holde endnu en vielsesceremoni, hvilket de gjorde tilbage i 2015 for at markere deres 10-års bryllupsdag. 

Francesco Totti valgte at stoppe sin fodboldkarriere i forrige sæson, men det betyder ikke, at du ikke kan fortsætte med at følge AS Roma, som han har spillet for hele sin karriere. Lige nu giver det odds 26.00, hvis Giallorossi  vinder Serie A titlen i 17/18 sæsonen.