Dessert til bryllup


Der er mange muligheder når der skal planlægges menu til brylluppet. De fleste vælger en traditionel tre-retters menu med forret, hovedret og dessert. Fiskeretter er meget populære forretter og hovedretten består ofte af en steg med tilbehør. Desserten er lidt mere varieret. Nogle vælger en alm. isdessert, mens andre vælger at bruge bryllupskagen som dessert.

Noget af det nyeste der er kommet frem i forhold til dessert til bryllup er lidt mere alternative menuer som f.eks. en kagebuffet med en masse forskellige små kager så man kan smage lidt forskelligt. Andre igen vælger at lave en ostebuffet, nogle er så kreative at de opbygger en kageopsats med oste.

De lidt mere utraditionelle forslag består af f.eks. en popcorn buffet med popcorn. Især i USA og England er det meget populært at spise popcorn med forskellige smagsvarianter og tilbehør, som f.eks. caramelsmag eller chokoladesmag. Man kan lave en lækker popcorn buffet som dessert til sit bryllup med alle ens egne yndlingssmagsvarianter.

En anden variant af den lidt utraditionelle dessert er en slikbuffet. Her kan man også lave flotte opsatser med en masse forskelligt slik. Man kan vælge at købe slik der udelukkende passer ind i farvetemaet for brylluppet eller man kan vælge én bestemt smagsvariant - f.eks. slik med frugtsmag eller slik med forskellige karamelsmage. Her risikerer man dog at nogle gæster ikke kan lide desserten hvis der kun er én smagsvariant. I stedet kan man lave flere forskellige opsatser med forskellige typer af slik. Det ser festligt ud og vil helt sikkert være noget gæsterne husker og snakker om.

Er man mere til det sunde alternativ kan man vælge at lave en grøntsagsbar  med masser af friske grøntsager og lækker dip - det kan f.eks. være gulerodsstænger og agurkestænger. Man kan også tilføje friske frugter og evt. en god chokoladesauce til at dyppe i. Som et ekstra pift kan friskpresset juice af de forskellige grøntsager og frugter sætte prikken over i'et. Det vil helt sikkert vække glæde hos mange med en sund og frisk dessert ovenpå en måske lidt tung bryllupsmenu.