Vælg de perfekte bryllupsblomster


Et must-have til brylluppet

Intet bryllup uden bryllupsblomster. Uanset årstid er det smukt og romantisk med masser af bryllupsblomster både i kirken og til selve festen. Bryllupsblomster kan indgå i alle dele af brylluppet, ikke mindst i brudebuketten og som gommens knaphulsblomst. Her på siden kan du finde inspiration til, hvordan du vælger de helt rigtige bryllupsblomster til årstiden og bedst muligt får dem integreret i den store dag.

Vælg årstiden bryllupsblomster

Når I skal beslutte jer for, hvilke bryllupsblomster der skal dominere til jeres fest, er det en god idé at tage udgangspunkt i årstidens blomster. Ved at vælge bryllupsblomster i henhold til sæsonen, opnår I ikke alene flottere og billigere blomster, I skaber også en gennemført harmoni med vejret, tidspunktet og årstidens traditioner. Spørg din blomsterhandler til råds om, hvilke bryllupsblomster, der passer til netop jeres bryllup eller lad jer inspirere af nedenstående.

Bryllupsblomster til forår

Holder I vielse om foråret, kan I vælge bryllupsblomster såsom hyacinter, syrener, tulipaner, ranunkler, magnolier, krokus eller stedmoderblomster. Det er også flot med afskårne grene med knopper, grønne blade og blomster i forskellige farver. De afskårne grene kan I lægge på bordet eller stille i store gulvvaser ved indgangen. Forårsgrene kan også med fordel anvendes som bryllupsblomster i kirken, da de fylder godt og nemt skaber et flot, duftende helhedsindtryk.

Bryllupsblomster til efterår

Holder I bryllup, mens det er efterår, kan I også med fordel anvende grene som bryllupsblomster. Grene med blade i gule, orange og røde farver kan give et utroligt flot indtryk og skabe en skov-agtig stemning i lokalet. Visne blade i smukke kulører kan også anvendes som bryllupsblomster. Brug dem som bordpynt, fastgør dem til bordkortet eller integrer dem i dekorationerne, eventuelt med brug af oasis. Udover grene, kan I om efteråret gå efter bryllupsblomster såsom lyng, solsikker, roser og hortensia. Sidst men ikke mindst er efteråret rigt på bær i smukke kulører, som det vil være flot at anvende i samklang med de øvrige bryllupsblomster. Særligt rønnebær, hyben og brombær er velegnede. Måske kan I også finde nogle kastanjer, agern eller noget flot, grønt mos.

Bryllupsblomster til sommer

Et sommerbryllup bør naturligvis også indeholde en stor mængde duftende bryllupsblomster. På denne årstid er der et stort udvalg, men forsøg så vidt muligt at beslutte jer for nogle enkelte bryllupsblomster, så I skaber et harmonisk og enkelt udtryk. Gode bryllupsblomster om sommeren kunne være pæoner, latyrus, valmuer eller kornblomster. Også korn såsom hvede, havre og byg kan være flot at anvende sammen med de øvrige bryllupsblomster. Ikke alene afspejler de årstiden, de symboliserer også frugtbarhed og velstand.

Bryllupsblomster til vinter

At man holder bryllup om vinteren bør ikke være en hindring for at fylde lokalerne med smukke bryllupsblomster. Gennem alle vintermånederne kan I købe smukke juleroser, amaryllis, snebær, franske anemoner og visse arter tulipaner. I kombination med de øvrige bryllupsblomster kan det også være flot at bruge forskellige gransorter, som giver en flot kontrast og dejlig duft.