Musik til bryllup - en vigtig del af bryllupsfesten


Jeres bryllupsfest skal gerne være en, som gæsterne husker i lang tid. Og til en god fest skal der være god musik. Om det er live musik eller dj, er op til jer, men vigtigt er det, at der bliver spillet musik, som I kan lide, og som I ved, at hovedparten af jeres gæster kan lide. At finde den rette musik til jeres bryllup er en vigtig del af jeres bryllupsplanlægning. Måske kender I et band eller en dj, eller måske har I hørt fra familie eller venner, at et bestemt band/dj er værd at gå efter. Det er ofte sådan, at man føler sig tryggere, hvis andre har haft succes med musikken, inden man selv vælger den. Bliver et band rost i høje toner, kan man godt overveje at gentage succesen, hvis prisen passer.

Band er den dyreste løsning

Livemusik er den dyreste form for musik til et bryllup, men det er også festligt. Så er der plads i budgettet, er det værd at overveje at finde et band, der spiller den musik, I ønsker. Måske vil I have et kopiband, der spiller jeres yndlingsbands numre. Eller måske ønsker I 80er musik eller rock det meste af aftenen. På internettet er der masser af bands, I kan undersøge, og mange steder kan I også høre en bid af deres musik. Ofte kan I få bandet til at spille et par af jeres yndlingsnumre, selv om de ofte har et færdigt repertoire.

Dj er billigere

Vælger I en dj, bliver det billigere, men jeres aften kan sagtens blive ligeså sjov. En dj har let ved at finde de numre frem, som I ønsker at høre, og der er mulighed for at skifte mellem mange genrer i løbet af festen. På den måde er der stor chance for, at alle jeres gæster hører noget af den musik, de kan lide.

Jukeboks eller MP3

Er jeres budget til bryllupsmusikken ikke stort, kan I vælge en Jukeboks eller tage jeres egen musik med på en MP3 eller lignende. Ved sidstnævnte løsning kan I selv vælge musikken, og ved Jukeboksen er der ofte mange forskellige numre. De skal dog sættes i gang, og det kan være en god idé at have en til at hjælpe med det, da musikken ellers kan gå i stå.

Musik i kirken

Musik til bryllup er ikke kun musikken til bryllupsfesten. Det er også de salmer, I skal synge i kirken og den sang, som en solosanger måske skal synge. Blandt de populæreste salmer er "Det er så yndigt at følges ad", "I blev skabt som mand og kvinde" og "Op al den ting, som Gud har gjort". I kan tale med jeres præst om jeres ønsker til brylluppet. Hvis I ønsker en solosanger, kan I aftale med ham eller hende, hvilken en sang, I vil høre. En solosang giver en ekstra og rørende oplevelse i kirken. Uanset hvilken løsning I vælger, skal musikken til jeres bryllup passe til jer.