Topfigurer til bryllupskagen


Prikken over i'et

Ingen bryllupskage uden topfigurer. Den lille brud og brudgom sætter prikken over i'et på en flot bryllupskage og fås i mange forskellige udgaver, som udstråler romantik eller humor alt efter brudeparrets smag. Topfigurer fås enten i sukker eller keramik. Det er mest almindeligt at købe topfigurer færdiglavet, men der er også nogle brudepar, som vælger at lave dem selv, enten fordi det er mere personligt, eller fordi det kan være temmelig omkostningsfyldt at købe flotte, færdiglavede topfigurer.

Ny trend indenfor topfigurer

I Danmark er der kommet en ny trend indenfor topfigurer. Indtil for få år siden eksisterede der udelukkende klassiske topfigurer, som udstråler romantik. Altså topfigurer bestående af et brudepar, som står tæt sammen og ser hinanden i øjnene. I dag er det meget almindeligt, at man vælger sjove og personlige topfigurer, som fortæller noget om brudeparret. Det kan være topfigurer, hvor bruden står med en pisk, og brudgommen ligger på knæ. Det kan være topfigurer, som afspejler brudeparrets erhverv og hobbies, eller hvor bruden har en gravid mave.

Bryder gamle traditioner

I det hele taget er det kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder moderne topfigurer. De to topfigurer på bryllupskagen skal vise individualitet og afspejle brudeparrets forhold på en helt anden måde end tidligere. Moderne brudepar ønsker at vise noget med deres topfigurer. De ønsker at bryde de mange gamle traditioner med humor og personlighed. Der er i dag meget få brudepar, som vælger de konventionelle topfigurer.

Hvilke topfigurer skal I vælge?

Stadig flere producenter tilbyder individuelt fremstillede topfigurer, hvor det er jer, der sætter dagsordenen. Når I skal beslutte jer for, hvordan jeres topfigurer skal udformes, kan I overveje, hvad der er særligt for jeres parforhold, eller for jer som personer hver især. Spiller bruden fodbold? Er gommen shopaholic? Var det bruden, der friede? Er gommen under tøflen? Har I en fælles interesse som f.eks. cykling eller kajakroning? Uanset hvad jeres karakteristika er, vil det kunne integreres i jeres topfigurer og således fortælle en sjov historie om jer.

Hvad er topfigurer lavet af?

Topfigurer var traditionelt fremstillet af spiselige ingredienser, men i dag er det også muligt at vælge mere hårdføre topfigurer i eksempelvis keramik, håndmalet porcelæn, filmoplast, træ, plastik eller glas. Du kan også vælge de spændende topfigurer af ren alabastasten, der fremstår i en mat, hvid overflade. Fortrækker du de traditionelle topfigurer, kan du eksempelvis vælge de smukke og nostalgiske topfigurer i ren marcipan, fremstillet af sukker og spanske mandler. Eller de mere almindelige topfigurer i ren, hvid marcipan af smuttede mandler og pisket æggehvide.

Derfor vælger vi utraditionelle topfigurer

Grunden til at stadig flere brudepar vælger utraditionelle topfigurer til deres bryllupskage skal findes i en generel tendens omkring fremvisning af personlighed. Det gælder både indenfor mode, boligindretning, arbejdsliv og fritid. Selvom de fleste brudepar holder fast i de gamle, velkendte traditioner, så sker også det med et twist. Der er et ønske om at fravælge strømmen og gå egne vegne - også når det gælder bryllupskagens topfigurer.