Find den helt rigtige morgengave


Prikken over i'et

En morgengave sætter prikken over i'et på dit drømmebryllup. Efter den store fest, indledes morgenen derpå med en morgengave. Traditionelt var det kun bruden, der fik en morgengave, men i dag er det normalt, at både brud og brudgom giver hinanden en morgengave. Der er ingen regler for, hvad man giver i morgengave. Det kan være en lille personlig ting eller en mere eksklusiv gave såsom smykker og mærkevarer. Hvad du skal give i morgengave afhænger af, hvad du tror din kommende ægtefælle ville blive allermest glad for og overrasket over. Her på siden kan du læse mere om traditionen og få inspiration til at vælge den helt rigtige morgengave.

Hvorfor giver man morgengave?

Traditionen omkring morgengave stammer fra dengang kvinder ikke automatisk havde arveret efter sin mand. En morgengave bestod af en på forhånd aftalt pengesum, som skulle sikre kvinden økonomisk og give hende særeje i tilfælde af, at hun ikke fik nogen børn. Barnløse kvinder havde dengang ikke juridisk ret til at arve deres mænd, og en morgengave udgjorde således et økonomisk sikkerhedsnet under ægteskabet.

Kærlighedsgave

I dag symboliserer en morgengave starten på et nyt liv sammen. Man udveksler gaver for at glæde sin nye ægtefælle med en ekstra overraskelse og vise sin kærlighed. En morgengave kaldes derfor også for en kærlighedsgave. Netop fordi der ligger så meget tradition og forventning gemt i begrebet, kan det være svært at finde den helt rigtige morgengave. De fleste ønsker at udtrykke hele deres kærlighed gennem den ene gave, og hvordan gør man bedst muligt det?

Morgengave til hende

Den mest klassiske morgengave til hende er noget eksklusivt, som oser af forkælelse. Gerne noget hun har ønsket sig længe, men ikke kunne finde på at købe til sig selv, for eksempel et fint smykke, nogle lækre plejeprodukter eller accessories i den dyre ende, såsom et ur fra Omega eller Rolex, parfume fra Giorgio Armani eller DKNY, en taske fra Gucci eller Chanel eller lignende.

Morgengave til ham

De færreste brudgomme forventer at få en morgengave, og derfor skal der ikke så meget til at overraske og glæde din kommende mand. Ligesom den klassiske morgengave til kvinder, vil de fleste mænd sætte pris på lækre mærkevarer, et flot ur eller en sej morgengave i kategorien elektronik eller legetøj. Er du i tvivl om, hvad han ville blive mest glad for, kan du spørge hans venner til råds. De har sikkert tjek på, hvilken gadget der ville vække glæde som morgengave.

Den personlige morgengave

Indenfor de seneste år er det dog blevet mere almindeligt at skære ned på den dyre morgengave og gå efter det personlige og overraskende i stedet. Årsagen er dels, at brylluppet som regel har kostet mange penge i sig selv, dels at både kvinder og mænd i dag tjener så mange penge, at de selv køber de eksklusive ting, de ønsker sig. En personlig morgengave derimod viser både kreativitet og betænkelighed, og har en stor chance for at vække endnu mere glæde end den mere klassiske morgengave. En personlig morgengave kunne for eksempel være oplevelser, en rejse, et faldskærmsudspring eller lignende. Det kunne også være en kærlighedserklæring i form af et håndskrevet brev eller en hjemmelavet collage, eller hvad med at få fremkaldt et billede af jer fra dengang I mødte hinanden i stor størrelse og ramme det ind?